Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie

În una din serile magice dintre ani, la Chişinău a fost fondată „Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie”, autorul proiectului fiind distinsa poetă Renata Verejanu: Omul Anului 2017, omul de cultură cu o inimă doldora de idei, tânără şi îndrăgostită de viaţa frumoasă pe care o creează chiar Domnia Sa.

Precum susţine poetul Romeo Tarhon şi alte mari personalităţi, oameni de creaţie din diferite ţări:  este curajoasă şi genială ideea reunirii oamenilor de creaţie români de pretutindeni într-o formulă asociativă ca exemplu de afinitate şi unitate în Anul Centenarului Marii Uniri.

Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie va cuprinde tot spaţiul limbii române, şi nu doar. Timpul în care (2018) se vor crea Reprezentanţe în diferite țări, se vor implementa și diferite proiecte cu personalitățile deja membri ai „Uniunii”. Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie e deschisă spre colaborare cu toate uniunile şi asociaţiile de creaţie de nivel internațional, naţional, regional etc.

Membru al Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie poate deveni oricare persoană cu vârsta între 15 şi 95 de ani,  indiferent unde îşi are viza de reşedinţă, dar care are dovada că e Om de creaţie: poet, prozator, eseist, critic literar, dramaturg, scenarist, traducător, publicist, interpret, compozitor, artist plastic, artist de teatru sau cinema, regizor de teatru sau cinema, coreografi/dansatori, jurnalist  sau profesionist în oricare alt domeniu de creaţie, indiferent dacă este sau nu membru al unei uniuni/asociaţii naţionale de creaţie, indiferent de religie şi care îndeplineşte criteriile aprobate în statutul Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie.

Preşedinte al Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie a fost aleasă unanim poeta Renata Verejanu.

Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie are la această oră trei Preşedinţi de Onoare, votaţi unanim:

Compozitorul academician Eugen Doga, Chişinău,

Scriitorul Alex Ştefănescu, Bucureşti.

Scriitorul academician Ion Druţă, Moscova.

Pentru a fi membru, a adera la Uniunea Internaţională a Oamenilor de Creaţie consultați Statutul și contactaţi-ne la E-mail: floridetei999@gmail.com sau la tel.+ (373) 68582011.

Cu Doamne ajută.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.